Seurajohtajan huoneentaulu

Eräs ystäväni valittiin hiljan urheiluseuransa puheenjohtajaksi ja vaikka hän oli käytännössä koko elämänsä kuulunut kyseiseen seuraan, hänelle ei ollut aivan kristallinkirkkaasti selvinnyt pestinsä onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat. Eräänä päivänä siis puhelimeni soi ja keskustelu alkoi suoraan kysymyssarjalla:

Hede, voitko auttaa? Mitä puheenjohtaja pitäisi oikeastaan tehdä? Miten tässä hommassa onnistuu?

 

Pyörittelin ajatuksia muutaman minuutin asiasta keskustellen ja lopulta pystyin tiivistämään ajatukseni kolmen kohdan alle:

 

1) Tee valintoja

Valitse yksi asia ja tee se hyvin. Yksi urheiluseurojen perusongelmista on se, että samanaikaisesti yritetään tehdä kilpa- ja harrastetoimintaa, juniori- ja edustusurheilua sekä iltapäiväkerhoa ja tavoitteellista toimintaa – joskus jopa näitä kaikkia. Älä yritä miellyttää kaikkia, sillä tuloksena on yleensä ristiriidat seuran sisällä, kun eri tavalla ja tavoitteilla ajattelevat ihmiset vetävät köyttä omaan suuntaansa.

Kun fokus on kohdistettu johonkin kohtaan, on luontevaa kohdistaa sinne eniten resursseja. Päivittäiset valintasi on strategia, ei se seuran nettisivuille kirjoitettu korulauseinen tyhjänpäiväisyys.

 

2) Ole rohkea

Tee ikävät tai epämiellyttävät päätökset viivyttelemättä, kuten vaikkapa edellisen kohdan valinnat. Kukaan meistä ei nauti valmentajan erottamisesta tai vaikkapa aikuisten edustusjoukkueen lopettamisesta, mutta joskus ne päätökset pitää vain tehdä. Pitkittämällä päätöksentekoa aiheutat vain siirrät vain ongelmia myöhemmäksi ja mahdollisesti pahennat niitä. Tuntuu pahalta työntää neula varpaaseen, mutta vain sillä voi saada tikun pois.

Rohkeudella on myös kääntöpuolensa: urheiluseurassa on monella myös henkilökohtaiset tunteet pelissä. Kun toiseen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää. Seiso kuitenkin asioittesi ja valintojesi takana, vaikka joskus takana palaisikin joku silta.Seurajohtajan huoneentaulu

 

3) Ole rehellinen jäsenille

Ajattele päätöksissäsi aina ensimmäiseksi seuran ja jäsenten etua ja jätä itsesi sekä oma egosi sivurooliin. Rohkeus kumpuaa juuri tästä ajattelusta, jossa tavoitteena on palvella jäseniä. Seurajohtaja ei ole itseään, hallitusta tai valmentajia varten. Tunnusta erehtyväisyytesi ja myönnä tekemäsi virheet. Älä pimitä tietoa tai jätä kertomatta asioita jäsenille, ne seuraavat sinua aina mukanasi ja joku ne lopulta huomaa.

Rehellisyys tarkoittaa myös, että joissain asioissa seisot valintojesi takana rohkeasti, kun oikeasti uskot niihin. Jos se ei sitten riitä, niin sille et voi yhtään mitään

 

Entä puhelu? Kun olin asiat jotenkin jäsentänyt sisäisesti (eivät olleet ihan yhtä tarkasti kuin tässä), tuli loistava kysymys:

Mitäs näiden jälkeen? Mitä sitten tehdään?

 

No sitten alkaa itse työ: budjetoit, varaat salit, palkkaat valmentajat, johdat hallitusta, delegoit asiat, kehität toimintaa, järjestät varainhankintaa…

Hetken aikaa puhelimessa oli täysi hiljaisuus.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed