Miten jalkapalloon ilmoittaudutaan?

Kerron nyt pienen tarinan ihan omasta ja perheeni elämästä. Syksyllä kuusi vuotta täyttävä poikani on pitkin talvea ja kevättä kärttänyt jalkapallojoukkueeseen liittymistä. Aihe on ollut viikottain tapetilla ja päiviä laskettu toukokuun alkuun, jonka on luvattu olevan ulkokauden aloituspäivä.

Koska olimme jo parina kesänä käyneet lähellä olevan seuran jalkapallokoulussa ja koska myös lapsi oli kiintynyt seuraan (logollinen treenipaita oli käytännössä kulutettu jo puhki), oli luonnollinen valinta jatkaa harrastusta saman seuran ikäluokkajoukkueessa. Se ei vain käynytkään niin helposti.

Joukkueen sivuilla ei lukenut harjoitusaikoja- tai paikkoja, vaan kehotettiin ottamaan suoraan yhteyttä joukkueenjohtajaan, jolle lähetin sähköpostia ensimmäisen kerran huhtikuun alussa. En saanut siihen mitään vastausta. Toisen sähköpostin lähetin kaksi viikkoa myöhemmin, johon vastattiin ulkokauden alkavan viikon kuluttua, mutta harjoitusajoista ei ollut vielä tietoa. Lisäksi ilmoitettiin, että luultavasti seura jakaa ryhmän kahtia suuren pelaajamäärän vuoksi. Tämän jälkeen oli taas täysi radiohiljaisuus.

Eilen lähetin tekstiviestin kysellen ryhmistä sekä ajoista, ja tänään tippui sähköpostiini tiedustelu:

Hei Heikki, Olitteko jo käyneet treeneissämme? Ulkokauden ajat ovat [ajankohdat ja paikat poistettu] kentällä? Jos ette vielä ole käyneet, suosittelisin ehkä odottamaan uutta joukkuetta, jota on lupailtu piakkoin. Kerrothan mikä on tilanne. Viime aikoina on ollut niin paljon uusia poikia, että en ihan pysy kärryllä.

 

Seuran kotisivuilta ei muuten löydy edelleenkään mitään mainintaa joukkueenjohtajan kertomista järjestelyistä ja uusista joukkueista, vaan edelleen kehotetaan ottamaan yhteyttä samaan henkilöön.

Kun nyt mietin itseni ja lapseni kannalta tätä tapahtunutta, niin yhteenvetona voidaan todeta:

  • kuukauden odottelun, sähköpostikeskustelun ja yhden tekstiviestin jälkeen emme edelleenkään ole päässeet mukaan toimintaan,
  • meidän pitäisi odottaa, mutta ei ole mitään takeita siitä mihin asti, mitkä ovat harjoitusajat ja -paikat ja kuka valmentaa tai kehen ottaa yhteyttä
  • joukkueenjohtaja on ylityöllistetty ja hänelle kasataan kaikki epämiellyttävät tehtävät
  • tieto ei kulje seuran sisällä eikä kukaan tunnu vastaavan asiasta

En todellakaan syytä joukkueenjohtajaa, joka on todennäköisesti hätää kärsimässä, ei saa seuralta tietoa uudesta joukkueesta ja samanaikaisesti kotisivujen kautta hänelle tupsahtaa jatkuvasti uusia ilmoittautuneita kasan päälle.

Tarina päättyy kuitenkin onnellisesti. Vastasin joukkueenjohtajalle, että emme jaksa odottaa enää, vaan menemme toisen seuran harjoituksiin (kiitos pk-seutu ja päiväkotikaverit, jotka ovat kyseisessä seurassa). Toivotin vielä tsempit työmäärän kanssa.

Uuden seuran sivuilta löytyi harjoitusten ajankohdat selvästi ja lomake, jolla ilmoittauduttiin mukaan toimintaan. Täytin tiedot ja puolen tunnin sisällä oli postilaatikossa vastaus joukkueenjohtajalta kattavan infopaketin kera. Todennäköisesti menemme tänään jo osallistumaan harjoituksiin.

On täysin selvää, kumpi seura antaa itsestään ammattimaisemman kuvan. On luultavaa, että ylityöllistetty joukkueenjohtaja on vain tyytyväinen, kun menemme muualle, sillä se vähentään hänen työmääräänsä. Seura tosin voi olla toista mieltä. Heille kun yleensä jokainen sisään kävelevä pelaaja on muutaman tonnin seteli. Jäljelle jää vain yksi kysymys: ymmärtääkö ensimmäinen seura, kuinka huonosti toiminta on aloittavissa joukkueissa organisoitu?

Kysymystä pohtiessa voi vaikka lukea Antti Pohjan mainion kolumnin Etelä-Suomen Sanomissa nykymaailman realiteeteista.

Bookmark the permalink.

Comments are closed