Lukemista viikonlopuksi

Lasten liikuntaa ja urheilua koskevia blogeja löytyy aika mukavasti. Tässä pari hyvää kirjoitusta, joita voin lämpimästi suositella:

“Nyt tuntuu, että kilpailuputkessa ollaan jo kovin pitkällä heti ensimmäisen mikrovuoden syksyllä. Monessa kohtaamassamme joukkueessa on ollut 05-tyttöjä, jotka pelaavat myös 04- tai 03-ikäisissä. He saattavat jäädä suoraan edellisestä minityttöjen pelistä vahvistamaan mikrojoukkuetta, jossa muutenkin on pelaajia enemmän kuin pöytäkirjassa rivejä.”

 

“Samaan aikaan kuitenkin kannan huolta siitä, miten käy niille lapsille, jotka olosuhteiden pakosta jättävät muut harrastukset ja satsaavat yhteen lajiin. Tältä polulta voi varmasti kasvaa niitä tulevaisuuden tähtipelaajia, mutta selvästi suurempi osa tulee kuitenkin tippumaan matkan varrella kärryiltä.”

 

“Suomessa jäädään vertailun perusteella jälkeen huippumaiden pelaajista omatoimisen harjoittelun ja pelailun määrässä etenkin lapsuusvaiheessa ja näin ollen jätetään hyödyntämättä taidon oppimisen herkkyyskaudet.”

Lukekaa ja nauttikaa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed