Koripalloliitto, YT-neuvottelut ja Luigi Pirandello

Harva meistä tietää, kuka on Luigi Pirandello, mutta hänen näytelmänsä nimi “Niin on, jos siltä näyttää” on tullut Kekkosen suusta tutuksi suomalaisille. Tämä lakoninen toteamus tuli huulille, kun luin ensimmäisen kerran Koripalloliiton uutisen “positiivisista YT-neuvotteluista”. Kool-Aidin joivat suurin osa koripallo.comin vakiokirjoittajista.

Tänään Urheilulehden Janne Eerikäinen tiputti pommin: Koripalloliiton toiminnanjohtaja Puke Walldén oltaisiin siirtämässä syrjään ja tilalle haluttaisiin joku liike-elämässä kannuksensa hankkinut jyrä.

Vesa Walldén Kuva: Koripalloliitto

Vesa Walldén
Kuva: Koripalloliitto

Itse haistoin palaneen käryä jo ennen Urheilulehden juttua. Jos olisi SKL:n puheenjohtaja Antti Zittingin sanoin “tarkoituksenmukaista tarkastella organisaationrakennetta”, niin tämä olisi voitu tehdä ihan uudistamalla organisaatiota ja työntekijöiden työsopimuksia. YT-neuvottelu on synonyymi työsopimusten yksipuoliselle muuttamiselle ja itselleni oli päivänselvää, että joko joku ollaan erottamassa tai siirtämässä merkittävästi vähäpätöisempiin hommiin. Koska Koripalloliitossa pienimuotoiset sihteerintyöt on perinteisesti hoidettu joko tilapäisellä työvoimalla tai harjoittelijoilla, ei vakituisia talkkarin hommia juuri Käpylässä ole. Jälkikäteen ajateltuna tämä oli ainoa looginen siirto.

Jos ja kun Urheilulehden uutinen pitää paikkansa, niin se on kyllä pienen ihmettelyn paikka. Walldénin aikakaudella Suomi-koris on päässyt monella suunnalla aikamoiseen lentoon, mistä kyllä kuuluu osa kunniasta istuvalle toiminnanjohtajalle, joka on myös uskaltanut johtaa ja palkannut toimistoon ihmisiä muuttamaan ja kehittämään toimintaa. Hänen edeltäjistään ei voi valitettavasti sanoa samaa.

Mielenkiinnolla odotamme, mihin suuntaan tarina kehittyy.

Bookmark the permalink.

Comments are closed