Apinaa koijataan

Haukkaliiga2Kaikkihan me unelmoimme ilmaisesta mainostilasta. Uusi helsinkiläinen monilajiseura SC Hawks on siinä onnistunut hienosti. Lisäksi Kool-Aid on maistunut toimittajalle varsin mainiosti ja onhan hän jaksanut ihan VALO:sta asti kysyä, miksi harrastusten hinnat ovat niin korkeita nykyään. Siihen se taustatyö on sitten jäänytkin.

Ennen lukemistä yhtään pidemmälle, kannattaa tutustua Hawks Sports Clubin sivuihin, jotka on toteutettu erittäin hyvin: ulkoasu on hieno ja sisältö on selkeän kattavasti jäsennelty, minkä johdosta olennainen informaatio on helppo löytää. Mitään vikaa Hawksien toiminnasta minulla ei ainakaan ole sanottavana ja Haukkaliiga on varmasti osallistujilleen erinomainen harrastus.

Mutta palataanpa itse asiaan eli toimittajan tekemään juttuun, jossa toistuu sama virsi: NUORTEN LIIKUNTAHARRASTUKSET OVAT LIIAN KALLIITA! Ja katsokaa, laitoin tähän kalleimmat mahdolliset hinnat viereen, eikö olekin paljon rahaa tuo 3600 euroa!

Ymmärrän, että tänä klikkihuorauksenkerjäyksen aikana pitää juttu tuottaa mahdollisimman nopeasti ihmisten ilmoille. Pienellä vaivannäöllä ja googlauksella olisi kuitenkin selvinnyt että:

  1. Kyseessä ei ole joukkuetoiminta, vaan satunnaiset kilpatapahtumat, joten on turhaa verrata niitä keskenään.
  2. Tunti ja viisitoista minuuttia jokaista kahta viikkoa kohden ei ratkaise yhdenkään nuoren liikunnan tarvetta.
  3. Helsingissä on myös SC Hawksin Haukkaliigaa halvempia liikuntaharrastuksia, kuten vaikkapa EasySportFunAction tai 09 HHR.
  4. Toimittajilta menee säännönmukaisesti sekaisin liikuntaharrastuksen ja kilpaurheilun kulut. Ensimmäinen on aina halpaa, jälkimmäinen ei yleensä koskaan.

Lisäksi haluaisin toimittaja Petri Hänniselle kertoa, että ainakin Espoossa ovat pienet hiekkakentät, pururadat, puistot ja ulkojäät edelleen ilmaisia ja vapaasti käytettävissä. Yleensä vain ovat tyhjillään lapsista. Voisiko olla niin, että urheiluseuroissa on jotain mistä kuitenkin kannattaa lopulta maksaa?

Bookmark the permalink.

Comments are closed